Dinerkaart

Voorgerechten

  • Nacho’s, tortillachips met rundergehakt, cheddar, jalapeno, creme fraiche en quacemole (ook vegetarisch te bestellen): €9,25
  • Carpaccio van ossenhaas met truffelmayonaise, Parmazaanse kaas, rucola en balsamicodressing: €10,95
  • Vleesplankje “de Revolutie”: plankje met diverse vleeswaren, olijven, aioli en brood: €9,95
  • Gegrilde tonijnsteak met rivierkreeft, mangosalsa en limoencreme: €10,75
  • Gebakken Black Tiger garnalen met chorize, knoflook en rode pepers. Geserveerd met brood: €9,95
  • Plato Revolutie:een combinatie van verschillende gerechten: €12,50
  • Gebakken champignons in roomsaus met knoflook en verse kruiden
    Te bestellen met spekjes of pijnboompitten:
    €9,25

Salades

  • Salade met geitenkaas, jonge spinazie, pijnboompitten, peer en honing-tijmdressing: voor: €8,50 maaltijd: €12,25
  • Salade met gerookte zalm, kappertjes, rode ui, komkommer en limoencreme:  voor: €8,95 maaltijd: €12,50
  • Salade met oosterse biefstukpuntjes, champignons,paksoi, rode ui en zongedroogde tomaatjes:  voor: €9,25 maaltijd: €12,95
  • Salade met pittige kip, ananas rode ui, mais en zongedroogde tomaat: klein: €8,50 maaltijd: €12,25

Alle salades worden geserveerd met brood.

Soepen (geserveerd met brood)

  • Tomatensoep met pesto en crème fraîche.: €5,95
  • Romige champignonsoep met spekjes:  €6,25
  • Ouderwets goed gevulde groentensoep:  €5,95

Extra

  • Broodplankje met kruidenboter, olijven en truffelmayonaise: €5,95

Latijns-amerikaanse gerechten

Fajita’s, aan tafel geflambeerd. geserveerd met rijst, tortilla’s, crème fraîche, guacamole en salsasaus. Alle fajita’s worden gegratineerd met provolone picante (licht pittige kaas).

Keuze uit :
Kip 18,95
Ossenhaas €19,95
Gamba’s €20,95
Diverse groentes met noten €17,95

Enchilada’s, goed gevulde tortilla uit de oven gegratineerd met licht pittige kaas, geserveerd met rijst, creme fraiche en salsasaus.

Keuze uit:
Kip €17,95
Rundergehakt €17,95
Combi €17,95

Hamburger “de Revolutie” Black Angus hamburger met guacemole, rode ui, sla, tomaat en cheddar. Geserveerd met uienringen en friet.:  €18,95

Vleesgerechten

  • Krokant gebraden hele kip, keuze uit naturel, sweet of spicey: €19,25
  • Mix-grill: een combinatie van biefstuk, varkenshaas, kipdijfilet en een stukje spare-rib: €21,95
  • Huisgemarineerde spare-ribs, keuze uit naturel, sweet of spicey: €19,95
  • Gebakken varkenrack met honing-ketjapsaus en oosterse noodles: €19,95
  • Surf en Turf, gegrilde Black Angus bavette met gegrilde grote black-tiger garnalen. Geserveerd met diverse groentes en rode wijnsaus: €25,95
  • Varkenshaasmedaillons “de Revolutie” met een saus van champignons, ui en spekjes: €19,25

Speciale grillgerechten

  • Dry aged entrecote (220 gram): €28,95
  • Black Angus Bavette 230gr (Grovere structuur, maar zeer smaakvol en mals) : €25,95
  • Black Angus Kogelbiefstuk 230gr (Mager, mals vlees van de bovenbil): €24,95
  • Black Angus Cote du Boeuf 600 gram (voor 2 personen), (ribstuk, mals dooraderd vlees met bot) €48,95

Dry aged vlees:

In de dry-aging cel wordt de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur streng gecontroleerd.
Tijdens het rijpen in de cel – een proces dat minimaal 21 dagen duurt – verdampt het vocht in het vlees tot wel dertig procent en de natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af.
Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een zeer malse structuur en intense smaak.

Wat gebeurd er na het rijpen?

Het vlees dat na het dry-ageing proces uit de cel komt, is nog niet meteen klaar voor consumptie.
Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er aan de buitenkant zwart uit. Deze natuurlijke zwarte korst beschermt het vlees tijdens het rijpen tegen indrogen en bacterievorming. Wij snijden het droge zwarte gedeelte eraf zodat het er schoon uitziet en halen het vlees van het been.
Na dit proces is het vlees lekker voor consumptie. Wanneer je het vlees doorsnijdt is het van binnen helder rood en boterzacht.

Australische grain fed selected angus beef:

Het door ons geleverde black angus rundvlees vindt zijn herkomst in het zuiden van Australië.
Hier zijn grote delen van het landschap vlak, er zijn enorme grazige weides en het luchtklimaat is er nog erg schoon.
Hier hebben de runderen de ruimte om te scharrelen en vrijuit te grazen. Onze producenten in Australië hebben de hele keten in eigen beheer, van opfok van de runderen op de ranches tot aan het verpakken van het eindproduct.
Het vlees uit Australië heeft zich in de hele gastronomie wereld ruimschoots bewezen, het vlees is uitermate zacht.
Ook heeft het vlees een zeer rijke smaak, die mede te danken aan het feit dat de runderen in  de periode van afmesten minimaal 100 dagen met granen worden gevoerd.
Hierdoor ontstaat een mooie marmering  in het vlees. Door deze marmering is het vlees extra zacht, sappig en smaakvol.

Alle grillgerechten worden geserveerd met een pofaardappel, chimmichurri en kruidenboter.

Visgerechten

  • Gebakken Zalmfilet met tagliatelle en pestoroomsaus: €20,95
  • Black-tiger garnalen met chorizo, salsa roja, guacemole en een gepofte aardappel: €21,95
  • Gegrilde tonijnsteak met een gevulde puntpaprika en mangosalsa: €21,95

Vegetarische gerechten

Risotto met gebakken champignons, seizoensgroentes en Parmazaanse kaas: €18,95
Gevulde puntpaprika met diverse groentes en kaas. Geserveerd met couscous: €19,95
Duo van vegetarisch met empanada gevuld gerecht met geitenkaas en een portobello met brie en bosvruchtenjam: €18,25

Kindermenu

Tomatensoepje: €3,75
Frietjes en appelmoes en de keuze uit: spare-ribs, frikandel, kroket, kaassoufflé of kipnuggets: €7,50

Bijgerechten

  • Puntzak friet met mayonaise: €3,50
  • Frisse appeltjes in vanillesaus: €3,25
  • Gepofte aardappel: €3,25
  • Groene salade: €2,95
  • Rijst: €2,95
  • Olijvenmix: €3,95

Tapas

Tapas verassingsmenu

  • 2 gangen tapa’s menu (voor en hoofdgerecht of hoofd en nagerecht): €22,95 
  • 3 gangen tapa’s menu (voor-, hoofd- en nagerecht) €27,95 

Te bestellen vanaf 2 personen.

Het hoofdgerecht wordt geserveerd met diverse garnituren.

Vlees

  • Spare-ribs geserveerd met knoflooksaus: €5,95
  • Pittige drumsticks met chilisaus: €5,75
  • Gebakken biefstukpuntjes met teriyakisaus en sesamzaad: €6,95
  • Rundercarpaccio met parmezaanse kaas, truffelmayonaise, pijnboompitten, rucola en een balsamicodressing: €5,95
  • Gebakken varkenshaaspuntjes met champignonsaus: €6,50
  • Albondiga’s (gehaktballetjes) met een salsasaus: €5,95
  • Parmaham met meloen: €5,95

Vis

  • Gefrituurde calamaris ringen met knoflooksaus: €4,95
  • Wrap met gerookte zalm, kruidenkaas, komkommer en mesclun sla: €5,95
  • Black-tiger gamba’s met rode peper, knoflook en peterselie: €5,95
  • Gefrituurde gamba’s met knoflookmayonaise: €5,75
  • Rivierkreeftjes met mangosalsa: €6,25
  • Croquetas de bacalao (kabeljauwkroketjes) met limoen crème: €5,95

Vega

  • Gefrituurde uienringen met chilisaus: €4,50
  • Zoete maïskolfjes met kruidenboter: €4,50
  • Wrap met zongedroogde tomaatjes, mozzarella, pesto en mesclunsla: €4,75
  • Aardappelgratin met champignons en kaas: €4,95
  • Portobello gevuld met brie en bosvruchtenjam: €5,25
  • Empanada gevuld met geitenkaas en walnoot: €4,95
  • Hot cheesepoppers met quacemole: €4,95

Bijgerechten

  • Puntzak friet met mayonaise: €3,50
  • Frisse appeltjes in vanillesaus: €3,25
  • Gepofte aardappel: €3,25
  • Groene salade: €2,95
  • Rijst: €2,95
  • Olijvenmix: €3,95

Dessert

  • Dame blanche, vanilleijs met pure chocoladesaus en slagroom: €6,95
  • Sorbet met diverse soorten sorbet ijs, vers fruit en slagroom: €6,95
  • Chocolade/Frangelico tartufo met bosvruchtencoulis en een bolletje sinaasappelijs: €7,50
  • Huisgemaakte cheesecake met een bodem van stroopwafel en bosvruchtensaus: €7,50
  • Droom van chocolade: brownie, chocoladelolly, chocochunks, chocoladeijs, witte chocolade mousse en slagroom: €6,95
  • Revolutie parade; een selectie van verschillende soorten desserts. (vanaf 2 personen te bestellen): €9,95 p.p.
  • Kinderijsje met een verrassing uit de grabbelton: €3,95